Användningsområden

Nya möjligheter. Om och om igen.

Unika materialegenskaper av återvunnen plast och gummi

TPRR® kan formas på olika sätt, alltifrån att valsas ut till mattor, till duk för stansning eller rivas ner till pellets för avancerad formsprutning och injektionstekniker. Användningsområden blir därför tämligen obegränsat då man i princip kan säga att vår TPRR® kan användas till mycket av vi idag använder plast och gummi till.

TPRR® är en blandning av plast och gummi och detta innebär att blandningen bestämmer egenskaperna på materialet och därmed användningsområdet. Det är därför vi har ett avancerat labb med kompetensen att tillsammans med kundens ide kunna testa fram ett material som har just dom egenskaper som krävs till användningsområdet.

Tätningslister
Vi har i samarbete med byggföretaget Grönbo tagit fram en tätningslist som tätar mellan betong och väggelement. Grönbo strävar hårt för att så långt som möjligt använda miljövänliga alternativ i sina fastighetsprojekt och ett av våra TPRR-material strängsprutas till så kallad syllist av Sandviks Plast i Holmsund. Förutom att materialet i listen är återvunnet så påstår vi dessutom att vår återvunna Grönbo-list presterar minst lika bra som den list i jungfrulig EPDM-plast som används i branschen idag.

Stötdämpare
Exxentric som tillverkar gymutrustning använder vårt TPRR-material i en stötdämpande detalj. TPRR-materialet består av EPDM plast-spill i form av slipdamm från företaget Roxtec som tillverkar tätningar samt återvunnen emballageplast.

Sopkärl
Ett av våra lite hårdare och slagtåligare TPRR-material används för att formspruta en Papaya som är själva sorteringskärlet i ett sopsorterings-system som säljs av företaget Sortify.

Halkskydd
Vi säljer en självhäftande halkskyddsduk som tillverkas med TPRR-teknik. Materialet består av nästan 70% återvunnet vulkaniserat gummi och köps av båtindustrin men även företag som bygger ramper till handikappanpassade fordon.