Materialegenskaper

Nya möjligheter. Om och om igen.

Unika materialegenskaper av återvunnen plast och gummi

Närmare 100 % av våra formsprutningsråvaror är gjorda av återvunna polymerer (och ibland organiska fibrer från trä och strån). 1 kg av våra formsprutningsråvaror sparar närmare 2,5 liters fossil olja och jämfört med energiåteranvändning sparas 2,7 kg CO2.

Egenskaperna varierar från styva och slagsega material till elastiska och mjuka material. Våra materialblandningar nedan är registrerade på REACH (Kemikalieinspektionen) och vi har fler blandningar på väg, alla med unika egenskaper.

TPRR 090
Elastiskt material baserat på mer än 50 % återvunnen EPDM. Detta återvunna material som är baserad huvudsakligen på återvunnet EPDM är lämpligt för inomhusprodukter. Den andra större beståndsdelen är återvunnen emballageplast. Det är ett robust elastiskt material.

TPRR 350
Elastiskt material innehållande återvunnet gummi från bildäck och återvunnen LDPE. Lättflytande material lämpligt för formsprutning av ett brett spektrum av produkter.

TPRR 450
Flexibelt material baserat på återvunna plaster och industrispill av EPDM. Detta material har en skimrande blå yta som visar att TPRR även kan tas fram i andra färger än svart. Ett böjbart och tåligt material lämpligt för formsprutning och strängsprutning.

TPRR 500
Styvt material från återvunnet bildäcksgummi och återvunna plaster. Kan användas till formsprutning av ett brett spektrum av produkter. Produkten kan enkelt återanvändas, om och om igen. Kan med enkelhet ersätta ett PP eller HDPE material.
TPRR 500 är ett generellt material som passar bra till exempelvis backar, hinkar, tekniska detaljer, distanser för byggsystem. Ett svart material som består av 90 % återvunna material.

TPRR 501
Ett material som används till formsprutning och innehåller en hög halt av återvunnen PP. Tillverkat av återvunnet gummi från bildäck och återvunna plaster. Innehåller även en liten mängd industrispill från skogsavverkning i form av pulveriserade grenar och toppar – vilket ger den en grov yta. Produkten kan enkelt återanvändas och består till 90 % av återvunna polymerer.

TPRR 550
Slagtåligt och styvt material lämpligt för formsprutning av diverse produkter. Kan ersätta PP eller andra mer högpresterande plastmaterial. Tillverkat i återvunnen plast och återvunnet EPDM, vilket ger materialet en optimerad slagtålighet och bra styvhet. Det är ett styvt och slagtåligt material som är mycket åldringsbeständigt.