Materialegenskaper

Nya möjligheter. Om och om igen.

Unika materialegenskaper av återvunnen plast och gummi

Närmare 100 % av våra formsprutningsråvaror är gjorda av återvunna polymerer (och ibland organiska fibrer från trä och strån). 1 kg av våra formsprutningsråvaror sparar närmare 2,5 liters fossil olja och jämfört med energiåteranvändning sparas 2,7 kg CO2.

Egenskaperna varierar från styva och slagsega material till elastiska och “svampiga”. Våra materialblandningar nedan är registrerade på REACH (Kemikalieinspektionen) och vi har fler blandningar på väg, alla med unika egenskaper.

201-98
Elastiskt material baserat på mer än 50 % återvunnen EPDM.
Detta återvunna material som är baserad huvudsakligen på återvunnet EPDM är lämplig för inomhusprodukter. Den andra större beståndsdelen är återvunnen emballageplast. Det är ett robust elastiskt material.
201-98 är ett trögflytande material som passar för formsprutning.

301-98
Styvt material från återvunnet bildäcksgummi och Polypropene från kapsyler. Användas till formsprutning av ett brett spektrum av produkter.
Produkten kan enkelt återanvändas, om och om igen.
Kan med enkelhet ersätta ett PP, PE eller HDPE material.
301-98 är ett generellt material som passar bra till exempelvis backar, hinkar, tekniska detaljer, distanser för byggsystem. Kan även fungera till applikationer fordonsindustrin.
Ett svart material som består av 90 % återvunna material. Förutom att det är styvt är det också hårt, segt och slagtåligt.

501-99
Ett material som används till formsprutning med en hög halt av återvunnen PP från kapsyler till dricksflaskor.
Den är tillverkad av återvunnet gummi från bildäck och återvunna kapsyler från dricksflaskor och en liten mängd pulveriserad bark från tall – vilket ger den en grov yta.
Det är ett styvt och slagtåligt material som är mycket åldringsbeständigt.
Produkten kan enkelt återanvändas och består till 90 % av återvunna polymerer.

Ecorub AB