Det här är Ecorub

EcoRub har funnits sedan 1995 och har under alla år arbetat med återvunnet gummi. Vår kunskap och erfarenhet inom området har resulterat i en teknik där vi förädlar återvunnet gummi och återvunnen plast till ett nytt kostnadseffektivt gummimaterial.

Bättre lösningar för en hållbar värld

Vi återvinner begagnade bildäck, konsumentplast (returmaterial) och i vissa fall biologiska fibrer för att skapa ett hållbart material med höga materialegenskaper. Tekniken baseras på kunskap kring gummi och hur materialet kan förändras på molekylär nivå. Detta i kombination med produktionsresurser gör EcoRub till en attraktiv partner för dem som producerar plast- och gummiprodukter. Vår mission är att skapa bättre lösningar för en hållbar värld.

Värdefulla egenskaper

EcoRubs material är termoplastiskt gummi (TPR) som kan formas på samma sätt som en termoplast, samtidigt som slutprodukten får många av naturgummits egenskaper. Det ger:

- Goda mekaniska egenskaper

- Utmärkt motståndskraft mot väder och vind samt är UV-härdig

- Utmärkt motståndskraft mot nötning

 

Ecorubs produkter säljs främst inom Europa. Vi arbetar med varumärkena Arbergo, EcoElast och Profarna. De har tidigare representerats via dotterbolag men dessa har nu fusionerats, ProFarma  tillverkar och säljer produkter till lantbruk och stall. EcoElast  tillverkar och säljer olika typer av gummidukar. Arbergo tillverkar och säljer arbetsplatsmattor.