Filtrera nyheter

Alla Nyheter Pressmeddelanden

12 december 2017 12:55 | Nyhet

DET ITALIENSKA PROJEKTET HAR VÄXT

 • Samarbetet kring det italienska projektet har skutits framåt i tiden men utökats med en handfull fler italienska organisationer.

  Samarbetet har nu inkluderat fler deltagare under mottot "up- cycle - Upgrading Recycled Tyre Materials, Products and Applications"

  Nästa arbetsmöte blir i Turin den 25 - 26:e januari. Det är bland annat ett polytekniskt universitet ,"Enviroment park" och Proplast - plastic innovation pole, som anslutit sig till arbetet. Syftet med arbetsmötet - "Innovation Workshop for Projects , Research and Co-operation Development" - är att sprida kunskap om möjligheterna med återvunnet gummi till Italiensk plast och bilindustri främst i Turin-området.

  Ett ytterligare arbetsmöte är planerat till 14 -16 mars. På det mötet kommer också järnvägsprojekt bearbetas.

  Vilka konkreta utvecklings- och affärsprojekt detta kan leda till kan man bara spekulera i men intresset och engagemanget är stort.

  Det var på ETRA:s styrelsemöte (European Tyre Recyclers Association) 20171019 som det beslutades att bilda en aktionsgrupp för att introducera EcoRubs material till Italiens bilindustri, främst i Turin.